Σταθμοί Συλλογής

Σταθμοί Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων

Η ιδέα των σταθμών συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων αποτελεί μοναδική καινοτομία και ιδέα του φορέα μας, η οποία και αναδείχθηκε πρώτη μεταξύ 475 ιδεών σε όλη την Ευρώπη στο πλαίσιο του Advocate Europe.

Οι σταθμοί μας βρίσκονται σε σημεία λιμανιών όπου κυρίως δραστηριοποιούνται οι αλιευτικές κοινότητες και είναι εξοπλισμένοι με κάδους και την ανάλογη σήμανση, βοηθώντας πολίτες και αλιείς να τοποθετούν παράκτια και θαλάσσια απορρίμματα. Στη συνέχεια, οι δημοτικές αρχές σε συνεργασία με την ομάδα μας φροντίζουν για την καταγραφή και τη διοχέτευση των απορριμμάτων σε μονάδες ανακύκλωσης ή επαναξιοποίησης (upcycling). Στο πλαίσιο αυτό, ο φορέας μας συμμετέχει στο πρόγραμμα Blue Cycle, όπου και διοχετεύονται τα αλιευτικά εργαλεία που συλλέγονται από τους σταθμούς μας και από τις υποβρύχιες και παράκτιες δράσεις καθαρισμού.

Οι σταθμοί συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πολύ σημαντικοί για την επίτευξη των στόχων μας καθώς επιτρέπουν τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους αλιείς και τις παράκτιες κοινωνίες, συμβάλλουν στην προώθηση της ανακύκλωσης και της επαναξιοποίησης των θαλάσσιων απορριμμάτων, επιτρέπουν την εξαγωγή και τη συγκέντρωση επιστημονικών δεδομένων και λειτουργούν ως κόμβοι υλοποίησης πλήθους δραστηριοτήτων της ομάδας μας.

Plastic Bottle Icon

0

Πλαστικά τεμάχια
Fishing Net Icon

0

Τόνοι διχτυών

0

Κουτάκια αλουμινίου

0

Γυάλινα μπουκάλια

Σταθμοί Πάρου

Οι σταθμοί μας βρίσκονται στην περιοχή της Παροικιάς και της Νάουσας (υπό διαμόρφωση)  και δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου. Στο πλαίσιο αυτό δουλεύουμε μαζί με τον τοπικό Σύλλογο Αλιέων αλλά και πλήθος φορέων του νησιού οι οποίοι λειτουργούν υποστηρικτικά και συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του σταθμού.

Σταθμός Αντιπάρου

Ο σταθμός αυτός αποτελεί τον πρώτο σταθμό μας στην Ελλάδα και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Αντιπάρου και την υποστήριξη του Cyclades Preservation Fund. Για την ολοκληρωμένη λειτουργία του σταθμού συνεργαζόμαστε με τον Σύλλογο Αλιέων, την Επιτροπή Ανακύκλωσης Δήμου Αντιπάρου και το καταδυτικό κέντρo Blue Island Divers.

Σταθμός Λευκάδας

Ο πρώτος μας σταθμός στο Ιόνιο! Σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας, τις τοπικές αρχές στην περιοχή της Λυγιάς και τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο! Ένα εγχείρημα που μας βρίσκει όλους μαζί αποφασισμένους προκειμένου ο σταθμός αυτός να αποτελέσει υπόδειγμα για ολόκληρο το Ιόνιο!

Σταθμός Σύρου

Ο σταθμός μας βρίσκεται στην περιοχή του Ταρσανά. Για την εγκατάσταση και λειτουργία του σταθμού συνεργαζόμαστε στενά με το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του νησιού, το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, το Λιμενικό Ταμείο και τους συλλόγους Αλιέων.  Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η συνεχής συνεργασία μας είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση του πρώτου σταθμού μας στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

 

Σταθμός Τήνου

Μία ακόμη αποτελεσματική συνεργασία με το Δήμο Τήνου και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλλονή-Κελλιά και τον Σύλλογο Αλιέων δρομολόγησε την εγκατάσταση σταθμού μας στο νησί της Τήνου!  Ένα ακόμα νησί για το οποίο δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε διευρυμένες δράσεις!

Σταθμός Πόρου

Ο σταθμός μας βρίσκεται στην περιοχή της Πούντας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Day 8-Yacht Week και το Δήμο Πόρου. Σκοπός μας είναι να αποτελέσει ο σταθμός αυτός υπόδειγμα και για τα άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού!

Γιατί Aegean Rebreath

Καθαρίζοντας το Βυθό Aegean Rebreath

Οι δράσεις μας στην απορρύπανση βυθών και ακτών είναι οι πρώτες οργανωμένες ενέργειες με συνδρομή δημόσιων φορέων ενώ η φιλοσοφία μας συμπεριλαμβάνει και την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των τοπικών κοινοτήτων και των σχολείων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γίνε εθελοντής

Λάβε μέρος στις δράσεις μας και βοήθησέ μας να μεταδώσουμε το μήνυμα δυνατά.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Υποστήριξέ μας

Κάνε τη δωρεά σου και γίνε μέλος της ενεργής κοινότητάς μας.

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ