Ιστορία

Ιστορία Aegean Rebreath

Η Aegean Rebreath ιδρύθηκε το 2017 για να απαντήσει στην επείγουσα ανάγκη για απορρύπανση των βυθών και να προάγει την προστασία της βιοποικιλότητας του Αιγαίου, η οποία αναμφισβήτητα κινδυνεύει λόγω της αλόγιστης εναπόθεσης απορριμμάτων στη θάλασσα. Μια μικρή αρχικά ομάδα από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες, περιβαλλοντολόγους αλλά και ενεργούς πολίτες με κοινές ανησυχίες για την κατάσταση των ελληνικών θαλασσών, ξεκίνησε δράσεις υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών. Μέσα σε σύντομο διάστημα κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον και την υποστήριξη πολιτών και φορέων, με αποτέλεσμα η Aegean Rebreath να να διευρύνει ολοένα και περισσότερο το έργο της.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ

Ο μεγάλος όγκος των απορριμμάτων που συλλέγεται μέσα από τις δράσεις καθαρισμού οδήγησε σε μια νέα ιδέα, αυτή της δημιουργίας ειδικών σταθμών συλλογής σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για τη βιωσιμότητα των προσπαθειών απορρύπανσης αλλά και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής κουλτούρας των πολιτών, των τοπικών κοινοτήτων και των εμπλεκόμενων φορέων.

Η σχετική πρόταση αναδείχθηκε με ψηφοφορία στην πρώτη θέση μεταξύ 472 υποψήφιων έργων, που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό “Challenge of Democracy in Europe” του Advocate Europe, και έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Με θεμελιώδη αρχή ότι η βάση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των οργανωμένων δομών -κρατικών και μη – η ομάδα υλοποιεί παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία και δήμους, πολλά από αυτά σε συνεργασία με άλλους φορείς και με σημαντικά ιδρύματα της χώρας.

Έως σήμερα οι δράσεις της Aegean Rebreath έχουν προβληθεί σε πολλά εθνικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ανάγκη για απορρύπανση των βυθών και των ακτών είναι πλέον προτεραιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

0

Καθαρισμοί βυθών & ακτών
Plastic Bottle Icon

0

Πλαστικά Τεμάχια
Fishing Net Icon

0

Τόνοι δίχτυα-φαντάσματα
Tire Icon

0

Ελαστικά

Γιατί Aegean Rebreath

Καθαρίζοντας το Βυθό Aegean Rebreath

Οι δράσεις μας στην απορρύπανση βυθών και ακτών είναι οι πρώτες οργανωμένες ενέργειες με συνδρομή δημόσιων φορέων ενώ η φιλοσοφία μας συμπεριλαμβάνει και την ευαισθητοποίηση και εκπαίδυσεη των τοπικών κοινοτήτων και των σχολείων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υποστήριξέ μας

Γίνε εθελοντής

Λάβε μέρος στις δράσεις μας και βοήθησέ μας να μεταδώσουμε το μήνυμα δυνατά.

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Υποστήριξέ μας

Κάνε τη δωρεά σου και γίνε μέλος της ενεργής κοινότητάς μας.

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ