Δράση Σκύρου | 16-17/07/2022

Τοποθεσία:
Σκύρος

Ημερομηνία:
16 – 17 Ιουλίου 2022

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχιοι & Παράκτιοι καθαρισμοί
Ερευνητικές δράσεις
Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία

Υποστήριξη:
Skyros Shipping Co.
Ίδρυμα Στεφανίδη
David Etheridge
Mathias Müller
Μάρκος Ρουμελιώτης

Συνεργασία:
Λιμενικό Ταμείο Σκύρου

 

Η πρώτη μας δράση στη Σκύρο

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μας δράση στη Σκύρο καθώς από το 2021, έχουμε τη χαρά και την τιμή να συνεργαζόμαστε με το Λιμενικό Ταμείο του νησιού, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Μπλε Δήμων.

Ο σχεδιασμός του Σαββατοκύριακου συμπεριελάμβανε πλήθος δράσεων και επισκέψεων σε διαφορετικά σημεία του νησιού, δεδομένης και της πρωτοφανούς καταιγίδας που έπληξε το νησί την 9η Ιουλίου. Επιχειρήσαμε σε δύο λιμάνια και στη θαλάσσια περιοχή Αχερούνες, επισκεφτήκαμε υφάλους για ανεύρεση εγκαταλελειμμένων διχτυών, προχωρήσαμε σε παράκτιο καθαρισμό, ολοκληρώσαμε τις ερευνητικές μας δραστηριότητες και συλλέξαμε μισό τόνο αλιευτικών εργαλείων από το σταθμό μας που έχει εγκατασταθεί στο λιμάνι της Λιναριάς.

Παραλληλα διαπιστώσαμε, το βαθμό οργάνωσης και τις μοναδικές υποδομές που προσφέρονται στο λιμάνι της Λιναριάς, πρακτικές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν υπόδειγμα για ολόκληρη τη χώρα. Το γεγονός αυτό μας κάνει ακόμα πιο περήφανους για τις συνεργασίες μας και το σπουδαίο έργο που επιτελείται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Θερμές ευχαριστίες στο Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και στον Πρόεδρο του κ. Αντωνόπουλο για την άψογη οργάνωση και τον συντονισμό φορέων και ιδιωτών, στη ναυτική εταιρεία Skyros Shipping Co. για την υποστήριξη της μετάβασής μας στο νησί, στους Gorgonia Diving για τη συμβολή τους αλλά και στους David Etheridge, Mathias Müller και Μάρκο Ρουμελιώτη οι οποίοι ως ιδιώτες βοήθησαν στη χρηματοδότηση αυτής της επιχείρησης.

Βέλτιστη πρακτική το λιμάνι της Λιναριάς!