Δράση στην Άνδρο 30-31/05/2020

Τοποθεσία:
Άνδρος

Ημερομηνία:
30-31 Μαϊου 2020

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχια,  Ερευνητική

Συνεργασία:
Ναυτιλιακή Ένωση Ανδριωτών

ALS Marine Consultants

Υποστήριξη:

Πράσινο Ταμείο

Andros’ Cycladic Tourism Network

Ostria Hotel & Apartments

Riva Rental

Explore Andros

Επιτυχημένη η δεύτερη φάση των επιχειρήσεων!

Για περισσότερους από 4 μήνες τόσο οι καιρικές συνθήκες όσο και η εμφάνιση του COVID-19 δεν μας επέτρεψαν την έναρξη των επιχειρήσεων μας.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, ο φορέας μας επικεντρώθηκε στο συντονισμό των ενεργειών με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη Ναυτιλιακή Ένωση Ανδριωτών, την ALS Marine Consultants και την τοπική κοινωνία προκειμένου να δρομολογηθεί η δεύτερη φάση επιχειρήσεων.

Το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί πλήρως. Μετά από μία εβδομάδα εντατικής δουλειάς, καταφέραμε όλοι μαζί να ολοκληρώσουμε τη ψηφιακή χαρτογράφηση του πυθμένα, την ογκομέτρηση των λόφων σκουπιδιών και τη λήψη δειγμάτων για ερευνητικούς σκοπούς.

Τα ευρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της περιβαλλοντικής μελέτης. Ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως η περιβαλλοντική ζημιά ξεπερνά τις αρχικές εκτιμήσεις μας, καθώς η χωματερή καλύπτει 400 στρέμματα βυθού και τα σημάδια της καταστροφής είναι ορατά ακόμα και στα 105 μέτρα βάθος.

Σε λίγες ημέρες θα έχουμε εικόνα για το επόμενο βήμα μας.  Ωστόσο, πέραν όσων αναφέρθηκαν παραπάνω,  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο crowdfunding που οργανώσαμε, διότι χωρίς τη συνεισφορά τους δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αυτή φάση των επιχειρήσεων. Μία ακόμα λοιπόν νίκη της κοινωνίας των πολιτών!

Έτοιμοι για το επόμενο βήμα σε ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα!