201912ΟΚΤ(ΟΚΤ 12)09:3013(ΟΚΤ 13)00:00Δράση στη Λευκάδα 12-13/10/2019

Πληροφορίες δράσης

Τοποθεσία:
Λευκάδα

Ημερομηνία:
12-13 Οκτωβρίου 2019

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχια, Παράκτια, Διαβούλευση

Υποστήριξη:

Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη

Δήμος Λευκάδας

Lefkas diving center

Συνεργασία:

San Piero Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων

Λευκογαία

Περιγραφή

Μία αποστολή ξεχωριστή με πολλαπλά μηνύματα!!

Ξεκινήσαμε για τη Λευκάδα με σκοπό να συστηθούμε στην τοπική κοινωνία.. Δεν περιμέναμε όμως πως την γνωρίσαμε πολλά χρόνια πριν! Ήταν μεγάλη έκπληξη για εμάς να γνωρίσουμε έναν Δήμαρχο που αποτελεί υπόδειγμα για την υπόλοιπη Ελλάδα, ένα σύλλογο αλιέων μοναδικά ευαισθητοποιημένο και δραστήριο, μία καταδυτική κοινότητα που στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα μας παρέχοντας εθελοντική υποστήριξη αλλά και μία κοινωνία των πολιτών απολύτως ενεργή και αποφασισμένη να δώσει λύση στα προβλήματα της περιοχής. Για εμάς ήταν μία μοναδική εμπειρία. Και χαιρόμαστε που είχαμε μαζί μας το κανάλι France 3, το οποίο και αποτύπωσε αυτό το κλίμα.

Όλοι μαζί κάναμε πάρα πολλά μέσα σε μία ημέρα. Υποβρύχιοι και παράκτιοι καθαρισμοί, ερευνητικές δραστηριότητες, διερευνητική υποβρύχια αποστολή κάτω από τη χωματερή του νησιού και μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με συμμετοχή τοπικών φορέων και πολιτών. Τα αποτελέσματα ορατά.

Σημαντική ποσότητα απορριμάτων συλλέχθηκε και καταμετρήθηκε, συμπεράσματα αναγκαία προέκυψαν σχετικά με το βαθμό επιβάρυνσης της χωματερής και τον αντίκτυπο στο θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ η εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων οδήγησε στον καθορισμό των επόμενων βημάτων που θα πρέπει να αναληφθούν για τη βελτίωση του περιβάλλοντος στο νησί.

Με αυτό τον τρόπο τέθηκαν οι βάσεις για μια μακροχρόνια και ουσιαστική συνεργασία που μεταξύ άλλων θα αφορά στην εγκατάσταση του πρώτου μας σταθμού συλλογής θαλάσσιων απορριμάτων στο Ιόνιο! Κυριότερα όμως κάναμε πολύ καλούς φίλους και συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντικό είναι να συναντάς μία κοινωνία όπου η περιβαλλοντική δημοκρατία βρίσκει εφαρμογή.

 

 

 

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop