202005ΣΕΠ(ΣΕΠ 5)10:0006(ΣΕΠ 6)17:00Δράση στη Λευκάδα 05-06/09/2020

Πληροφορίες δράσης

Τοποθεσία:
Λευκάδα

Ημερομηνία:
05-06 Σεπτεμβρίου 2020

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχιος, Διαβούλευση

Υποστήριξη:

Δήμος Λευκάδας

Ionian Natura

Lefkas Diving Center

Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕ

Θανάσης Γουρζής

Συνεργασία:
Top2Bottom
Bottom Dwellers Diving Club
Blue Οyster divers

Περιγραφή

Επιστρέψαμε για ένα ισχυρό, παγκοσμίου εμβέλειας μήνυμα!

Τρίτη φορά στη Λευκάδα και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συναντήσαμε παλιούς φίλους και κάναμε και νέους. Το βασικό νόημα της αποστολής όμως ήταν οι δράσεις που διενεργήθηκαν και το αποτέλεσμά τους!

Υποβρύχιοι καθαρισμοί στο λιμάνι και σε υφάλους που οδήγησαν σε ανέλκυση 2,5 τόνων εγκαταλελειμμένων διχτυών και μεγάλου αριθμού λοιπών απορριμμάτων, ενώ προχωρήσαμε και σε πληθώρα ερευνητικών δράσεων. Η συμβολή του Δήμου και της αλιευτικής κοινότητας ήταν ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη για την επιτυχία των αποστολών καθώς υπήρξε απόλυτη συνεργασία και ομαδικό πνεύμα που έκαναν αυτές τις τόσο μεγάλες προκλήσεις εύκολες, ευχάριστες και απολύτως αποτελεσματικές.

Η επίσκεψή μας στον σταθμό ανακύκλωσης θαλάσσιων απορριμμάτων που έχουμε εγκαταστήσει στο νησί απέδειξε ότι λειτουργεί υποδειγματικά και για αυτό το λόγο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τους τοπικούς παράγοντες και τον κόσμο που το κάνει πραγματικότητα. Και ίσως η πιο σημαντική επιβράβευση όλων των συμμετεχόντων στις δράσεις μας στη Λευκάδα ήταν η κάλυψη του διήμερου από ένα ιστορικό διεθνές πρακτορείο! Εν αναμονή του υλικού που θα προβληθεί ώστε το μήνυμα να είναι ακόμα πιο ισχυρό και ηχηρό! Όσο για εμάς, η Λευκάδα πλέον είναι ένα σημαντικό μέρος του πυρήνα της Aegean Rebreath και ένα ακόμα “σπίτι” μας στις Ελληνικές θάλασσες!

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop