Βυθός που αναπνέει

Aegean Rebreath

Κάνε Δωρεά

Υποστήριξε το έργο μας ώστε να συνεχίσουμε να απορυπαίνουμε τους βυθούς και να αποκαθιστούμε την ισορροπία στην υποθαλάσσια ζωή

ΔΩΡΕΑ

Διεθνής & Εγχώριος Τύπος

Είμαστε περήφανοι που οι δράσεις μας έχουν προβληθεί σε ντοκιμαντέρ και αφιερώματα από τα μεγαλύτερα διεθνή και ελληνικά μέσα!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

AEGEAN REBREATH ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΥΣ ΒΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Απορρύπανση – Ανακύκλωση – Εκπαίδευση

Οι θάλασσές μας, τόσο πολύτιμες για την επιβίωσή μας, ασφυκτιούν καθημερινά. Περισσότεροι από 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν κάθε χρόνο στα θαλάσσια ύδατα. Εντυπωσιακό είναι πως το 10% του συνόλου των θαλάσσιων απορριμμάτων το αποτελούν αχρηστευμένα και αφημένα δίχτυα ψαρέματος. Η αγαπημένη μας Μεσόγειος περιβάλλεται σχεδόν αποκλειστικά από ξηρά, κάτι που συμβάλλει στο να παγιδεύονται τα απορρίμματα στα νερά της και να υπάρχει τεράστια συγκέντρωση μικρο-πλαστικών (θραύσματα πλαστικών μικρότερα των 5 χιλιοστών, αόρατα με γυμνό μάτι, που εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα). Σύμφωνα με μελέτες το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα υπαρκτό και στο Αιγαίο.

Η Aegean Rebreath δημιουργήθηκε με στόχο να βοηθήσει τις ελληνικές θάλασσες να αναπνεύσουν ξανά, μέσω της συλλογής, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των θαλάσσιων απορριμμάτων, αλλά και μέσω της υιοθέτησης μιας νέας κουλτούρας από όλους μας, σχετικά με τα απορρίμματα.

Οδηγός μας στην προσπάθεια αυτή, οι αρχές της κυκλικής οικονομίας και σύμμαχός μας όλοι εσείς, γιατί μόνο με συλλογική προσπάθεια θα μπορέσουμε να δώσουμε ξανά ζωή στον ανεκτίμητο πλούτο των θαλασσών μας.

ΤO ΕΡΓO ΜΑΣ

Από καθαρισμούς ακτών και βυθών, μέχρι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, το έργο μας είναι πολυποίκιλο με ένα και μόνο στόχο. Να δημιουργήσουμε μια κοινότητα ανθρώπων που θα μοιράζεται τις αξίες μας και το όραμά μας για καθαρές και υγιείς θάλασσες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Από την έναρξη της προσπάθειας μας έχουμε την τιμή να δημοσιεύονται για το έργο μας ποικίλα αφιερώματα όχι μόνο από τον εγχώριο Τύπο αλλά και από διεθνή μέσα!  Άρθρα, τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις έχουν μεταδώσει το μήνυμα της σημαντικότητας του έργου όλης της ομάδας μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Με στόχο την καλύτερη οργάνωση των δραστηριοτήτων μας, συγκεντρώνουμε εδώ τις προγραμματισμένες μελλοντικές μας δράσεις. Μπορείς να ενημερωθείς και να επιλέξεις να ενισχύσεις κάποια, είτε με τη φυσική σου παρουσία είτε με άλλο τρόπο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ (ΠΡΑΚΤΙΚΑ)

Ενδεικτικά videos από τις δράσεις μας

Σαλαμίνα 06/2018

Μία επιχείρηση 3 ημερών που είχε ως αποτέλεσμα την ανέλκυση 3 τόνων εγκαταλελειμμένων διχτυών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντίπαρος 21-23/09/2018

Ο πρώτος σταθμός συλλογής και ανακύκλωσης των απορριμμάτων που μαζεύουμε από τους βυθούς του Αιγαίου…ένα εγχείρημα με χειροπιαστά μηνύματα!

Read more

Δράση Πάρου 13-14/04/2019

Δείτε πόσες διαφορετικές δράσεις μπορούν να συμβούν εντός ενός σαββατοκύριακου!

Δες το video

0

Καθαρισμοί βυθών & ακτών

0

Πλαστικά Τεμάχια

Δίχτυα
0

Τόνοι δίχτυα-φαντάσματα

Λάστιχο
0

Ελαστικά

Μελλοντικές Δράσεις Παρελθούσες Δράσεις

Σταθμοί Συλλογής Διχτυών

Σταθμοί Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων