Μία χρονιά δύσκολη αλλά ιδιαίτερα παραγωγική!

Δεν είναι ανάγκη να μιλήσουμε για τις δυσκολίες που επεφύλασσε το 2020 για όλη την ανθρωπότητα. Είναι όμως υποχρέωση μας να αναφερθούμε σε όλα τα θετικά που έγιναν με σκοπό να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες και τους εθελοντές μας!

Νέες συνεργασίες με δήμους και φορείς για την εγκατάσταση σταθμών συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων και διεύρυνση του δικτύου συνεργατών μας ήταν τα βασικά επιτεύγματα τη χρονιά που μας πέρασε. Προχωρήσαμε σε μεγάλες δράσεις ανά την Ελλάδα και φιλοξενήσαμε μεγάλα διεθνή δίκτυα που μας έδωσαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε τα μηνύματα μας. Είχαμε τη χαρά να αποκτήσουμε τα πρώτα μας δεδομένα από τις ερευνητικές μας δραστηριότητες για τα μικροπλαστικά και τη συλλογή ιζήματος σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Στο πεδίο της εκπαίδευσης που μας ενδιαφέρει πολύ αναπτύξαμε ένα πλήρες υλικό για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και συνεργαστήκαμε με σχολεία και πανεπιστήμια. Παράλληλα, προχωρήσαμε δημιουργικά και σε συνεργασία με τοπικές και εθνικές αρχές στις δύσκολες περιπτώσεις των νησιών της Σύρου (βαρέα μετάλλα) και της Άνδρου (υποθαλάσσια χωματερή) και περιμένουμε να δούμε τα τελικά αποτελέσματα κατά την επόμενη χρονιά. Χαρήκαμε ιδιαιτέρως όμως για το γεγονός ότι νέοι εθελοντές ενσωματώθηκαν στην ομάδα μας και συμμετείχαν στις δράσεις μας.

Για το λόγο αυτό, ο φορέας μας ανέπτυξε  μία διαδικτυακή έρευνα που ήδη Με όλες αυτές τις εξελίξεις δεν μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι για την χρονιά που μας έρχεται. Οι βάσεις που τέθηκαν μας αφήνουν υποσχέσεις για νέες δημιουργικές δράσεις και συνεργασίες. Και για το αυτό το λόγο το 2021 θα μας βρει απολύτως έτοιμες/ους να δουλέψουμε προς ένα και μοναδικό στόχο. Καθαρότερες θάλασσες!

Καλή χρονιά με υγεία και δημιουργία!

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop